If attitude could kill, I could be a weapon of mass destruction.

joi, 11 octombrie 2018

La pas în doi prin Istanbul

Când mă gândesc la oferte city-break pe care să le împart cu jumătatea mea, fără să stau pe gânduri am în minte o singură destinaţie: Istanbulul. Pentru unii Parisul reprezintă apogeul romantismului; ori poate unii preferă să facă plimbări sub clar de lună pe lângă Colosseum, la Roma. Eu prefer fără doar şi poate, Istanbulul.
Imagine preluată din arhiva personală

Un city-break în Turcia înseamnă o combinaţie între cultură, religie, linişte şi mâncăruri delicioase. Atât pentru romanticii gurmanzi, cât şi pentru romanticii care preferă o croazieră la apus, Istanbulul le poate oferi pe toate. Uitându-mă peste ofertele de city-break Christian Tour caut ultimele noutăţi în materie de excursii, deoarece îmi doresc să mă întorc cât mai repede în Turcia.
Îmi doresc să-i fac o surpriză iubitului meu, de ziua lui, aşa că pregătesc biletele de avion din timp, iar în timpul acesta îmi oblig practic partenerul să-şi facă paşaportul.

Fotografie preluată din arhiva personală

Ofertele sunt mereu avantajoase, iar ceva din acest oraş mă tot cheamă înapoi. Pentru mine nu este prima dată când merg, dar această experienţă se va schimba radical, deoarece este prima plecare înafara ţării pe care o planific cu iubitul meu.

Emoţiile sunt mari şi sunt nerăbdătoare să ajung acolo. Deşi ştiu că nu este un mare fan al plimbărilor şi al vizitatului, îmi doresc în puţinele zile pe care le avem la dispoziţie să parcurgem la pas, ori cu uber-ul, cât mai mult posibil din oraşul celor două continente şi, de ce nu, să ajungem pe grandiosul pod de deasupra Bosforului şi să ne facem poză lângă pancarda galbenă pe care scrie: Welcome to Asia.


Istanbulul e un oraş-minune, mai ales dacă reuşeşti să-l vizitezi în perioada Bairamului. E un fel de Las Vegas al musulmanilor atunci, unde nimeni nu doarme şi toată lumea se bucură de sărbătoare; oricât de mult ţi-ai dori să te odihneşti, să apuci să-ţi tragi sufletul după călătoriile prin oraş, parcă îţi mai rămâne totuşi puţină energie pentru a o lua de la capăt.
City-break-ul la Istanbul trebuia să fie o surpriză; dar cum surprizele nu sunt punctul meu forte, iar eu şi prietenul meu ne cunoaştem prea bine pentru a mai putea ţine doar pentru noi surprizele, m-a prins cu excursia-n sac.
Iubitul meu mi-a spus că el îmi poate vedea Istanbulul în ochi, deoarece prin povestirile mele despre oraş a ajuns să se îndrăgostească şi el. Şi prin această excursie vreau nu doar să-i demonstrez că, într-adevăr, nu s-a îndrăgostit degeaba prin ochii mei de Istanbul, ci şi că s-a îndrăgostit pentru totdeauna.
Fotografie preluată din arhiva personală

După ce vom trece de uşile aeroportului Ataturk, ne vom caza cu bagajele mult prea multe pentru un city-break, iar apoi îmi doresc să reuşim să nu pierdem timpul.
Ne vom plimba prin centru, prin SultanAhmed, unde vom răscoli istoria otomanilor şi a creştinilor în Moscheea Albastră şi, peste drum de ea, în Hagia Sophia.
Mă gândesc că ne vom amesteca printre multitudinea de turişti şi ne vom opri la prima tarabă ambulantă, unde se vând castane prăjite, care îşi împrăştie mirosul în toate părţile oraşului.
Fotografie preluată din arhiva personală
Ne vom face poze îmbrăcaţi în sultan şi sultăniţă la palatul Topkapi, unde ne vom bucura de măiestria cu care erau lucrate bijuteriile, hainele, ori pur şi simplu ceştile de cafea ale sultanilor.Aştept cu nerăbdare o croazieră pe Bosfor şi un apus de soare văzut chiar între minaretele Moscheii Albastre.
Să nu uităm de o excursie în Marele Bazar. Spun excursie pentru că oricum pierzi cel puţin o zi ca să-ţi clăteşti ochii prin tot bazarul şi cel puţin 5 ore ca să reuşeşti să faci câteva cumpărături. Pentru vizita în bazar îl voi lăsa pe iubitul meu să-şi perfecţioneze calităţile de negociator, pentru că acestea sunt un fel de al şaselea simţ la turci.

Fotografie preluată din arhiva personală
Să nu uităm de experienţele noi culinare de care vreau să mă bucur alături de iubitul meu! Având în vedere că în Istanbul sunt foarte puţine localuri în care se mănâncă şi se bea în acelaşi loc, o să ne mulţumim cu o cină romantică cu iskender, pide, ayran, ori poate ceva nu chiar atât de tradiţional şi cu un ceai, pentru că vinul nu prea se întâlneşte la ei alături de mâncare.
O vizită la cel puţin un stadion it's a must, aşa că cel mai probabil, ca să nu transformăm city-break-ul într-o plimbare îmbufnată din cauza unor certuri, vom merge la stadionul echipei Beşiktaş, iar peste drum de el vom vizita palatul Dolmabahce. Ah...ce arhitectură superbă! Aproape de traficul infernal al oraşului şi totuşi parcă foarte departe de acesta, în spatele zidurilor Sarayului se află o linişte profundă pe care o poţi savura în oricât timp doreşti, fără să te simţi dat afară de nimeni. Un loc
numai bun de strâns în braţe persoana pe care o iubeşti.

Aştept cu nerăbdare să împărtăşesc freamătul, vibraţia, bucuria şi dorinţa de a revizita acest oraş alături de iubitul meu!

Fotografie preluată din arhiva personală
Acest articol a fost scris pentru proba 2 din cadrul competiţiei SuperBlog!

8 comentarii:

 1. Imaginile sunt absolut superbe! Trebuie neaparat sa ajung si eu prin Istanbul!������

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc :D chiar e un loc bun de vizitat! Superb aș spune. Eu l-am văzut pentru a 13a oară anul acesta și vreau să mai merg o dată!

   Ștergere
 2. Istanbulul este unul din orasele mele preferate! Ador mancarea turceasca

  RăspundețiȘtergere
 3. Am auzit că e foarte frumos în Istanbul. Poate o să ajung și eu odată!

  RăspundețiȘtergere
 4. Hmm sunt curioasă de Istanbul, de mancare, de locuri, este pe lista :-)

  RăspundețiȘtergere
 5. Ce destinatie frumoasa ti-ai ales. Foarte frumoase pozele. Mi-ai facut o pofta de concediu incredibil :)

  RăspundețiȘtergere

Împărtăşeşte-mi gândurile tale cu sinceritate...

:]