If attitude could kill, I could be a weapon of mass destruction.

duminică, 21 decembrie 2014

Praf de stele

Pulbere. La un moment dat în viaţă totul se transformă în cenuşă: prieteni, familie, iubire, casă, cărţi, toate dispar la un moment dat.

Ce sunt prietenii? Marionete. Vezi tu, noi găsim întrebuinţări diferite şi negative pentru multe lucruri.
Din punctul meu de vedere, "marionetă" nu înseamnă ceva jucat pe degete, ci mai degrabă cineva capabil să se modeleze după nevoile tale.
Prietenii sunt marionete, sunt -sau ar trebui să fie- mereu lângă tine atunci când ai nevoie de sprijin, de o glumă, de o îmbrăţişare, de un zâmbet. Sunt acolo gata să îţi ofere ceea ce ai nevoie.

Familia? Casa? Se suprapun. Pleci dintr-o familie, dintr-o casă, ca ulterior să rămâi tot cu cele două. Doar că ale tale.

Restul sunt bunuri, acumulate pe parcursul vieţii. Eu găsesc interesante cărţile şi carneţelele. Am vreo 30 de carneţele pe care...doar le am. Nimic altceva. Şi cărţile...tot le comand, şi le cumpăr, şi unele chiar n-apuc să le citesc. Dar sunt acolo. Asta e important.


Despre iubire aş putea vorbi toată viaţa. Nu mă consider cea mai trecută prin viaţă persoană, dar cu siguranţă sunt una care a găsit iubirea adevărată.
Unii oameni răscolesc toate colţurile lumii pentru a găsi adevărata iubire. Unii pur şi simplu nu au noroc. Unii o găsesc din prima şi nu o preţuiesc.
Eu? Nu am găsit-o prea uşor, dar nici prea greu. Am găsit-o la momentul potrivit. Nimeni nu a spus că pentru a ajunge la iubire nu treci prin suferinţă. Pur şi simplu ai de trecut prin multe. Poate că iubirea reprezintă împăcarea cu destinul...
Nimeni nu e făcut să trăiască singur. La un moment dat, ochii tăi se deschid larg şi vezi persoana.

Ce e iubirea? Cel mai frumos "acasă" pentru îndrăgostiţi.
 Templul fericirii supreme.
 Adoraţie.
Pasiune.
Dorinţă.
iubirea e nucleul vieţii.
Începi să trăieşti cu adevărat atunci când începi să iubeşti cu adevărat.

Iubirea e făcută din praf de stele. Unele sunt stinse de sute de ani, dar noi încă le vedem strălucirea pe cer. Priveşte într-o noapte puzderia de stele. Oare tu din care ai căzut? Dar jumătatea ta?

Oamenii care iubesc sunt magici. Au în ei sclipiri orbitoare de stele. Ai văzut vreodată doi oameni care se iubesc cu adevărat? Ai văzut sclipirea din ochii lor?

"A spune cuiva te iubesc este o invitaţie la veşnicie. "
Întotdeauna praful se alege din orice. 
Dar mereu iubirea e presărată cu praf de stele.
 Veşnic nemutitoare.

2 comentarii:

  1. Mi se pare ca te-ai maturizat destul de mult de cand de cunosc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că am trecut prin multe de când ne cunoaştem :)

      Ștergere

Împărtăşeşte-mi gândurile tale cu sinceritate...

:]