If attitude could kill, I could be a weapon of mass destruction.

luni, 2 decembrie 2013

De 1 Decembrie eu sunt revoltată.

Bună dimineața :D. Da, acum m-am trezit, dimineață e pentru mine, bună nu prea. Îmi ies ochii din orbite și simt că am stat 24/7 în Bamboo, așa îmi bubuie căpușorul.
M-am întors. N-am fost plecată foarte mult timp, dar chiar mi-a lipsit blog-ul. Peste tot de când m-am întors am citit doar articole cu 1 Decembrie. Decembrie decembrie decembrie... Și Paul Walker. De el chiar îmi pare rău, am aflat când am ajuns în țară...sad. :(
Și totuși, ce e cu atâta 1 Decembrie? Atunci 60% dintre români își amintesc că sunt români și scot de la naftalină steagul, și-l agață în balcon să-l sufle vântul, dar el tot în treburile lui e prins. Sunt foarte puțini cei care cu adevărat trăiesc ziua asta și se bucură de ea, și știu în fiecare zi de țărișoara lor și o apreciază. N-am de gând să mă iau de oamenii ăștia.
Eu nu țin ziua asta. Înafară de Crăciun, Paște, ziua mea, ziua copilului, Sfânta Maria si una două sărbători în plus, în calendarul meu nu se găsește 1 Decembrie, doar din cauza acelor oameni care își amintesc brusc ce sunt.
Eu vreau să îmi iau cetățenia turcească. Ăia oameni uniți, credincioși, devotați, care țin oriunde și oricând steagul agățat, și când îl iau în mână îl pupă de parcă ar fi Coranul, nu o simplă bucată de material.
Facem parada armatei. Pentru ce? Să arătăm că sunt mai mulți oameni prezenți la paradă decât cei din armată? Ne scoatem tancurile de pe vremea lui Caesar. Pentru ce? Să vedem cât de înapoiați suntem? Acum totul e digital, oricine poate să trimită o bombă peste noi apăsând un buton, dar nu, noi avem tancuri ceaușiste.
Ăstia-s oamenii din țara mea. Țara mea e frumoasă. Eu mă mândresc cu ea, spun cu mare drag că sunt din România, dar urăsc majoritatea oamenilor din ea.
De 1Decembrie eu sunt revoltată.

5 comentarii:

  1. Doar la fala sunt primii romanii, de'ar incepe un razboi .. fug toti pe unde apuc...a

    RăspundețiȘtergere
  2. Ti-am urmarit gandurile. De la agonie..la extaz si viceversa. Suflet complex, cerebrala si sensibila. Ai cu ce, :). Oameni ca tine imi dovedesc faptul ca..se poate, se poate mai bine. Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am cuvinte. Chiar ai mare dreptate, Denisa. Asta-i țara noastră. :)

    RăspundețiȘtergere

Împărtăşeşte-mi gândurile tale cu sinceritate...

:]