If attitude could kill, I could be a weapon of mass destruction.

miercuri, 8 mai 2013

Oamenii nu au suflet.

Te uiți vreodată, trecătorule grăbit, la câinele de la colțul străzii care tocmai și-a plecat capul spre tine în semn de salut? Privești vreodată pe stradă în urma ta și vezi vreun câine care să vină după tine, cu speranța că va primi ceva de mâncare?
Te-ai gândit vreodată, în timp ce îți cărai în spate toate grijile și problemele, că acolo, în stradă, un suflet zace mort de foame și înghețat, fie el animal sau om?
Chiar vreau răspunsuri la aceste întrebări; de la tine, de la mine, de la ei... Ce fac eu? Eu îmi dau și ultima bucată de pâine, o iau de la gura mea și o las pe jos pentru un animal. Îmi las trupul însetat știind că altcineva are mai mare nevoie de ultimul gât de apă decât mine. Oricât de împietrită aș fi, oricât de plină de răutate, simt cum inima mea se rupe în două așa cum s-a rupt Catapeteasma Templului atunci când văd pe cineva la ananghie.
Suntem obișnuiți să ignorăm, doar pentru că avem totul. Cândva obișnuiam să trăim cu inima plină și cu buzunarele goale, dar fericiți. Acum raportul e invers proporțional: buzunarele pline, inima goală. Suntem niște ființe opace, făr' de sentimente pentru aproapele nostru, fără onoare sau respect.
Suntem mașinăriile viitorului, roboți pregătiți și adaptați unui mediu de viață nepăsător.
Te doare, nu? Să știi că și pe mine. Și mă condamn singură, punându-mă în aceeași oală cu "oamenii", nu făcând diferența prin "restul oamenilor". Nu sunt cine știe ce specială, sau vreo divă a frumuseții. Sunt om și încerc să-mi păstrez fiecare bucățică de umanitare înainte de a mă transforma într-o... epavă. Am curajul să recunosc faptele altora și sunt mândră de mine pentru că nu mi-e frică.
Oamenii arată mereu ceea ce nu sunt. Nu te amăgi singur. 
Oamenii au sufletul lipsit de sentimente.Calipso.

4 comentarii:

  1. Devotament (-.-), m-am gandit si eu la "eu" si la restu'. Ideea e ca nici ei nu au tragere de inima, ei vor bani nu mancare, nu altceva. Si daca le dai bani ii joaca la jocuri mecanice, ii beau. Parerile sunt impartite, sunt cazuri si cazuri. Dar in general da! Oamneii sunt nepasatori, sa le fie lor bine si atat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa este... Cred că "egoism" este cuvântul potrivit ce descrie totul. Vrem mai mult și mai mult și doar să primim nu și să dăm mai departe. De asta ne ducem de râpă. Dar mai sunt și oameni care își recunosc faptele și cu timpul au mustrări de conștiință.

      Ștergere

Împărtăşeşte-mi gândurile tale cu sinceritate...

:]