If attitude could kill, I could be a weapon of mass destruction.

vineri, 10 mai 2013

Aducem Basarabia Acasă.

"Acasă" nu e un simplu apartament sau o simplă casă, nişte pereţi în care te naşti, creşti, eşti educat şi îţi trăieşti viaţa. "Acasă" reprezintă ţara noastră, cu bune şi cu rele.
Dar să încetăm să pronunţăm Basarabia sau chiar Republica Moldova. Să o numim România de peste Prut. După cum bine se ştie, Republica Moldova reprezintă sub aspectul structurii etnice cel de-al doilea stat românesc, cu o populaţie de 3.938.679 de locuitori, dintre care 72,20% s-au declarat cetăţeni români şi moldoveni, potrivit datelor oferite de recensământul din 2004. Sintagma de "moldoveni" prin care se mai desemnează aceştiaîn mod tradiţional nu indică în realitate nicio conotaţie etnică, ci doar una regională, şi este proprie tuturor locuitorilor nativi ai fostului Voievodat (Principat) al Moldovei, aşadar şi rezidenţilor din judeţele din est ale României.

Aşadar, proiectul de lege a fost şi este publicat în Monitorul Oficial iar pentru ca o lege să ajungă în Parlamentul României pentru a fi votată din partea poporului, trebuie strânse 100.000 de semnături. Nu există nicio petiţie pe internet, deoarece validitatea semnăturilor constă în datele personale aflate pe buletin.

Există o campanie de informare pentru cei interesaţi pe aceste site-uri: http://actiunea2012.ro/ , http://basarabia-acasa.ro , iar cei care vor să semneze pot contacta pe cineva din judeţul lor cu ajutorul listei următoare: http://basarabia-acasa.ro/situatia-pe-judete/ .
Orice semnătură contează şi de asemenea orice susţinere!


Până în acest moment sunt strânse 10.883 de semnături şi sunt sigură că putem mai mult.


Poate Uniunea Europeană ne oferă posibilitatea de a călători fără paşaport în Ungaria să spunem, dar eu îmi doresc să călătoresc fără paşaport în ţara mea de dincolo de Prut!


4 comentarii:

  1. trimiteti i un formular ,sa pot stringe semnaturi si in spania, adresa mea este relena61@yahoo.es . sanatate si DOAMNE AJUTA

    RăspundețiȘtergere
  2. SARIM TOTI IN FOC PENTRU TINE MINDRA BASARABIE ..AM 90 DE ANI EU PENTRU TINE AM LUPTAT IN RAZBOI ADEVARAT ..DAR SEMNATURI TINERI =HAI LA SEMNAT =MILIOANE SA DATI CA NU LUTATI IN TRANSEE CA MINE SI 2 PICIOARE AM AMPUTAT.. LA SEMNAT..VICTORIE SIGURA POT JURA SI PE MIINILE CARE INCA LE MAI AM..INAINTE COPII =ADUCEM BASARABIA ACASA=

    RăspundețiȘtergere

Împărtăşeşte-mi gândurile tale cu sinceritate...

:]