If attitude could kill, I could be a weapon of mass destruction.

joi, 11 aprilie 2013

Fără cuvinte, sensibilitatea.

Să existe oare pace între trup şi suflet pe Pământ?
Există oare vieţi multiple într-una singură, aşa cum spun unii despre alţii că au?
Să fie adevărat că opusul iubirii nu este ura ci este indiferenţa?
Atâtea întrebări care încă nu şi-au găsit răspunsul. Atâtea gânduri întrerupte de un singur cuvânt, atâtea idei pierdute din cauza unor amintiri neobrăzate.
De fapt, cine suntem noi? Suntem nişte fiinţe raţionale cu sentimente. Suntem nişte oameni sensibili, toţi, chiar dacă nu ne arătăm adevărata faţă, ci o protejăm cu un scut creat în interiorul şi înafara minţii noastre.
Ce este de fapt sensibilitatea? Din punctul meu de vedere, sensibilitatea reprezintă modul prin care oamenii se diferenţiază între ei. Sensibilitatea? O formă de exprimare, fără cuvinte, fără grai, doar sentimente strânse într-un cufăr din zestrea sufletului meu. 
Omul sensibil este acea persoană care reuşeşte, stând în masa din colţ de la cafenea, să privească pe geam cu afecţiune la un câine ce stă în ploaie, omul care e capabil să întindă o monedă unui cerşetor, fără să îl privească în sictir, şi de asemenea, omul sensibil este omul care nu îşi va trimite niciodată părinţii la un azil de bătrâni. Omul sensibil este plin de afecţiune şi trăieşte fiecare clipă a vieţii, fiecare prilej, cu o pasiune intensă, fără a se gândi la posibile consecinţe pentru ceea ce face.
Întotdeauna un om sensibil va avea chipul blând şi liniştit, fără urme de cute pe frunte, care să dea de gol momentele nefericite ale vieţii lui; va fi mereu vesel şi liniştit, iar ochii lui vor reflecta mereu în ei flacăra iubirii.

După cum bine ştiţi, tema ediţiei Blog Power cu numărul 64 de săptămâna aceasta a fost propusă de mine. Să fiu sinceră nu prea ştiu ce a fost în capul meu, dar ştiu că am propus Omul sensibil cu un scop. 
Dacă sunt sau nu o persoană sensibilă? Asta încă nu am aflat. Sunt momente în care sensibilitatea, mila, dau pe afară la mine, dar sunt şi momente când tratez cu dispreţ tot ce văd în jur. În cazul meu las sensibilitatea să îşi facă apariţia de bună voie şi să dea de înţeles oamenilor că sunt o persoană sensibilă.
De ce? Pentru că asta sunt eu.
Omul sensibil este omul pur.


Au mai scris: Lotus

Un comentariu:

Împărtăşeşte-mi gândurile tale cu sinceritate...

:]