If attitude could kill, I could be a weapon of mass destruction.

miercuri, 13 martie 2013

21 de cuvinte

Te-ai gândit vreodată că viaţa ta s-ar putea învârti în jurul unor cuvinte pe care le poţi ţine într-o singură mână? 
Ce s-ar întâmpla dacă am fi forţaţi să folosim doar 21 de cuvinte pentru tot restul vieţii noastre? Pare o absurditate, dar acum, când citeşti aceste rânduri, te gândeşti că aceste cuvinte te-ar defini sau te-ar arăta lumii într-o altă lumină?
Şi ce s-ar întâmpla dacă ai avea o perioadă în care să te gândeşti la aceste 21 de cuvinte, să le stabileşti şi să le potriveşti cu persoana ta şi să ştii după că nu mai poţi schimba nimic? Că tot ce ai ales rămâne pe viaţă şi nu mai ai voie să modifici nici măcar un cuvânt?
Poate aşa am reuşi să ne înţelegem mai bine; poate aşa am reuşi să ne cunoaştem mai bine. 
Am pune întrebări la care ar răspunde aceste cuvinte. Şi cred că prima întrebare ar fi Oare mai este cineva pe planetă care să fi ales aceleaşi cuvinte ca cele alese de mine?


Iată cuvintele pe care eu le-aş folosi pentru tot restul vieţii, cuvinte care mă definesc:
Apă - Dragoste - El - Armonie - Compasiune - Ură - Încredere - Atitudine - Vise - Speranţă - Noapte - Linişte - Murmur - Pasiune - Vânt - Prieten - Coşmar - Suferinţă - Vârtej - Timp - Durere.

Care sunt cele 21 de cuvinte care te definesc pe tine?

Calipso

6 comentarii:

 1. Ai facut o greseala (glumesc, evident): nu cred ca ti-ai putea gasi perechea cautand o lista de cuvinte daca incluzi un "El" printre ele, trebuie sa fie o "Ea" in partea cealalta. Insa analizand problema mai serios... de ce sa te limitezi la 21, 32, 43 sau cate cuvinte vrei tu? Esti tot ceea ce vrei sa fii, iar daca nu esti inca, poti deveni oricand. De ce ti-ai impune singura limite?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mi s-a parut o intrebare interesanta: cum ar fi sa te limitezi la cateva cuvinte pe care sa le folosesti toata viata? Si aceste cuvinte ar fi mereu pe buzele mele. Nu mi se pare o limita, ci chiar o extrema.

   Ștergere
  2. Limita e cam tot o extrema :)) Si da, e o perspectiva interesanta, dar sa vedem daca vei mai fi de acord si peste cativa ani :P

   Ștergere
 2. Ar fi cam asa:Dragoste,vise,zambet,literatura,dor,lacrima,pasiune,inversunare,liniste,El,EU,NOI,incredere,speranta,ploaie,soare,dimineata,muzica,arta,suflet,timp.

  RăspundețiȘtergere
 3. Foarte faina imaginea din antet.:)

  RăspundețiȘtergere

Împărtăşeşte-mi gândurile tale cu sinceritate...

:]