If attitude could kill, I could be a weapon of mass destruction.

vineri, 12 octombrie 2012

-Ce ai? -Nimic.

Urmaream fiecare gest al tau, fiecare privire aruncata pe furis printre genele dese si negre. Zambeai si atunci ma faceai sa rosesc. Zambetul tau ma dadea de gol, imi spunea ca m-ai prins cand aruncam pe furis o privire catre tine. 
Ascundeai in spatele acelui zambet multa tristete, si eu incercam sa o scot la iveala. Incapatanat cum erai, te indepartai de mine in momente ca acestea. Gaseai o scuza si schimbai subiectul. Iti era frica.
-Ce ai? te intrebam eu, dornica sa distrug sursa nefericirii tale.
-Nimic, era raspunsul monoton pe care il primeam. 
-Asculta-ma. Si eu trec prin momente ca acestea si las oamenii din jurul meu sa-mi sara in ajutor. Nu poti trece mereu peste tot de unul singur. Stiu ca acest "nimic" ascunde multa durere si suferinta. Nu te mai ascunde si spune tot.
- Nu am ce sa-ti spun...Niciodata nu ai sa poti intelege ce simt, ce am simtit, ce am sa vreau sa simt vreodata si ce imi doresc eu cu adevarat.
- Raspunde-mi doar la o intrebare. Crezi in tine? Sau ai crezut vreodata in ceva la care sa nu vrei sa renunti?
Doar m-a privit. Am vazut cum si-a inghitit cuvintele. Stia ca am dreptate si nu dorea inca sa o recunoasca. Nu mi-a mai zis nimic. Am stat si ne-am uitat unul la celalat si totul in jurul nostru a inceput sa mora incetul cu incetul. Am ramas doar noi, intr-o lume peste care domnea acum linistea.
Oftatul lui anunta ca vrea sa inchidem subiectul. Nu am facut altceva decat sa astept sa inceapa altul sau chiar mai bine, sa se dea batut si sa spuna ce are pe suflet. Dar nu s-a intamplat asta.
Cu un gest grabit si-a aprins tigara si mi-a spus ca pleaca. L-am privit plecand si in ochi mi-au aparut lacrimi. 
Nu exista un sfarsit pentru ceva ce nici nu a inceput. Nu exista un "ce ai" fara un raspuns sec, incarcat de durere.

7 comentarii:

  1. Dar poate o sa inceapa ceva.. cine stie.. of

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi se intampla de multe ori sa se uite cineva la mine si sa intreb "ce e?", primind acelasi raspuns. De ce ar fi "ce ai?" mai presus?
    Un sfarsit pentru ceva ce nici nu a inceput exista, este un inceput :) cauta-l, trebuie sa fie pe aproape (acel inceput)

    RăspundețiȘtergere

Împărtăşeşte-mi gândurile tale cu sinceritate...

:]