If attitude could kill, I could be a weapon of mass destruction.

duminică, 10 iunie 2012

Future

Prezentul e deja trecut, doar cat ma gandesc la ce cuvant urmeaza sa scriu. Acest "P" pe care tocmai l-am scris, nu inseamna ca e scris in prezent, nu? Pentru ca deja am trecut de el. Viitorul...o chestie deja scrisa cum zic unii. Ok, nu va contrazic, e opinia voastra despre destin. Daca voi spuneti ca destinul e deja scris, asa ramane. Si eu cred in zodii, in compatibilitatea lor. Si nimeni nu ma corecteaza sau ceva, pentru ca e strict opinia mea. Asta fac si eu cu opiniile voastre. Vi le ascult.
Dar am o simpla curiozitate. Poate chiar nelamurire. Destinul...nu poate fi amanat macar cu ceva timp? Sau grabit? Sau chiar schimbat in fractiune de secunda. Hai sa gandim logic putin.
Sa presupunem ca eu trebuie sa ma urc intr-un avion spre Londra. In aeroport, ma razgandesc. Si spun ca nu mai urc, pentru ca am inceput sa am un sentiment ciudat cu privire la zbor. Ma intorc, fac 3 pasi si ma opresc. Stau 2 secunde si ma mai gandesc o data si zic iarasi "Nu". Mai fac 2 pasi si ma intorc brusc, alergand spre avion. A fost o chestie gandita pe moment. Nu prea cred eu ca putea fi scris asa ceva in destin. Si daca ma urc in avion, desi nu trebuia sa o mai fac, asta nu inseamna ca mi-am schimbat destinul? Asta nu inseamna ca, am schimbat si destinul altor oameni? Daca sentimentul ciudat pe care il aveam eu cu privire la zbor ar fi fost adevarat, asta insemna ca cei care se urcasera in avion trebuiau sa moara in zborul acela si eu nu pentru ca m-am razgandit. Dar m-am mai razgandit o data. Si totusi m-am urcat in avion. Asta inseamna ori ca o sa mor si eu, ori ca am salvat alte cateva zeci de vieti, nu?
E un concept simplu. E viitorul. Nu putem garanta ca el e scris. Eu zic totusi ca ni-l facem singuri. Doar ca anticipam unele lucruri. Noi putem grabi lucrurile sau putem sa nu le facem azi, ci maine. Nu maine, ci poimaine si tot asa. Asta inseamna continua schimbare.

Asta nu inseamna un viitor scris.

Si daca e scris, si nu-ti place, e simplu. Da-i foc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Împărtăşeşte-mi gândurile tale cu sinceritate...

:]